Verkoop

VERKOOP

 

Verkoper zijn bekent zeer regelmatig nieuwe mensen ontmoeten die potentieel klant zijn. Het inschatten wat de persoon in kwestie belangrijk vind bij het verkoop  is van groot belang en kan soms zelf zo belangrijk zijn dat of de deal er van afhangt.

Wil de klant de groot lijnen of is ie meer geïnteresseerd in de detail. Koop ie op basis van status of meer op betrouwbaarheid en kosten. Kun je dat inschatten kun je het accent van het verhaal daar leggen waar de klant hem graag heeft en word het voor beide een leuk gesprek.

 

handig-handen-schudden-730

 

Een telefoonverkoper heeft van bekent merk een nieuw product dat top of de range is. Krijg hij iemand die komt voor betrouwbaarheid en kosten (meestal niet een early adaptor) dan moet je de telefoon niet de nadruk leggen op de nieuwe functionaliteit, maar meer op de basis van de kwaliteit en bestaandsrecht van het merk.  Kom de status klant binnen dan juist wel op de nieuwe functionaliteit aanbieden en iets op het merk.

Status klanten zijn meestal niet zo loyaal morgen nieuwer product bij concurrent. Daarin tegen is de betrouwbaarheidskoper juiste wel loyaal wel lange lead tijd.

Door dit soort kennis goed toe te passen kun je veel effectiever verkopen en ook voor de klant veel plezieriger deals sluiten

 

Pas na de training realiseer je je dat non-verbale communicatie altijd en overal om je heen gebeurt. Dit interactieve seminar met veel voorbeelden en oefeningen is een goede manier om kennis op te doen over dit interessante onderwerp, waar nog heel veel in te leren valt. Direct na afloop ben je in staat om een aantal non-verbale signalen in je omgeving op de juiste manier te interpreteren, iets wat elke verkoper en manager moet willen.”Gert-Jan de Vries CEO, ReadSoft B.V.

UA-4100807-1