Recensies

Recensies

Lees het gezicht van uw werknemerWanneer zit iemand glashard te liegen? En hoe weet u dat uw werknemer tegen een burn-out aanzit? U ziet het aan de gezichtsuitdrukking. In zijn boek ‘Toegepaste non-verbale communicatie’ legt Geert Hommes aan de hand van duidelijke voorbeelden uit hoe u iemands gezicht kunt lezen. Daarmee bent u in staat om bijvoorbeeld te herkennen wanneer een werknemer gestrester is dan hij wil toegeven of niet helemaal de waarheid vertelt. Ook kunt u met de kennis die u uit dit boek opdoet makkelijker een klant over de streep trekken.
Recensie Management Team

*    *    *

Tussen de regels

Dit boek stimuleert iedereen die onderhandeld, sollicitatie gesprekken afneemt of op andere wijze actief met mensen in gesprek gaat, na te denken over “the other message”. We weten allemaal dat we, om de boodschap van de gesprekspartner goed te kunnen begrijpen, in staat moeten zijn om tussen de regels door te kunnen lezen. Geert Hommes laat in dit boek zien dat er nog een dimensie in de communicatie bestaat waar we rekening mee zouden moeten houden. Een aanrader voor iedereen die in gesprek gaat met wie dan ook!
Peter Roelofs, Director Marketing & Sales, Noordhoff Uitgeverij

*    *    *

Een gezicht vertelt alles

Hommes, die onder meer politiekorpsen traint, stelt dat je eerst goed moetleren waarnemen voordat je die waarneming kunt vertalen: „Je moet eerst weten hoe je gesprekspartner in een normale situatie reageert, pas dan kun je verschillen zien in gezichtsuitdrukkingen.”
Interview in De Financiële Telegraaf

*    *    *

Non verbale stijl herkennen kan heel nuttig zijn

Een chef die weet hoe een ondergeschikte reageert op complimenten of kritiek, kan de stijl van communiceren daarop aanpassen. Iemand die het minste of geringste emotioneel reageert, heeft niets aan een harde stevige benadering… Geert Hommes beschrijft in zijn boek ‘Toegepaste non-verbale communicatie’ met welk soort reacties je te maken krijgt en hoe je die non-verbale kenmerken, zeg maar lichaamstaal, kunt herkennen.
Recensie in De Gelderlander

*    *    *

Tremendous difference

“Intuition, empathy and intellect; three of the most valuable possessions. Geert Hommes clearly describes how to recognize the composition of these three – in both yourself and others – and shares valuable insight on different applicable communication styles. This knowledge, combined with awareness, can make tremendous difference in any (business) relationship.”
Rajesh Patel, former CEO Exact software

*    *    *

Een aanrader

“Toegepaste non-verbale communicatie, een interessante en vernieuwende kijk op unieke en specifieke gelaatskenmerken. De schrijver geeft onverwachte inzichten over kaaklijnen, rimpels, voorhoofden en ‘shock-eyes’. De oefeningen in het boek nodigen uit tot zelfreflectie, zijn laagdrempelig en direct toepasbaar in de dagelijkse onderlinge communicatie. Een aanrader voor een ieder die resultaatgericht wil communiceren”.
Jos Meekel, directeur Hoffmann BV

*    *    *

Super-boek

interessant boek dat de lezer op een heel andere manier leert kijken naar nonverbale communicatie dan de gebruikelijke boeken over dit onderwerp. Dit boek lees je in een keer uit en zet je gelijk aan het werk: zodra je bent begonnen met lezen ga je al anders naar de mensen om je heen kijken. Je honger naar meer wordt gelukkig (enigszins) gestild doordat er een handig ‘spiekbriefje’ voor in je portemonnee bij zit zodat je de kennis uit het boek altijd bij je hebt….
Een aanrader!
Recensie van een lezer

*    *    *

Pageturner

“Geert Hommes geeft onderhandelaars een belangrijk instrument in handen: uitingen van onbewuste gedrag als informatiebron. Sinds de vroegste historie is vertrouwen het kernprobleemvan onderhandelingsprocessen. Onderhandelen is iets geven om iets te krijgen. Mensen zijn alleen bereid iets te geven als ze daar iets anders voor terug krijgen. Is de opponent te vertrouwen? Zal hij of zij gedane beloften gestand doen? Onbewust uitgezonden signalen geven de informatie die nodig is om zekerheid te krijgen over de betrouwbaarheid van de onderhandelingspartner. Maar dan moet men die signalen wel juist ‘lezen’. Dit boek helpt daarbij. Een pageturner.”

Dr. Paul Meerts,Instituut Clingendael

*    *    *

Eerder willen lezen

“Dit boek had ik jaren geleden willen lezen. Bij onderhandelingen met vakbonden en ministers als Sybilla Dekker en Ella Vogelaar of in de lobby had ik er voordeel van gehad. Bovendien was ik me nog bewuster geweest van mijn eigen ‘non-verbale lek’ en had dat verbaal kunnen begeleiden.”
Willem van Leeuwen, Oud-voorzitter Aedes, vereniging van woningcorporaties

*    *    *

Geert Hommes : lees het gezicht van uw werknemer

Wanneer zit iemand glashard te liegen? En hoe weet u dat uw werknemer tegen een burn-out aanzit?

Recensie in nieuwsbrief Human Capital Group

*    *    *

“Onbewuste signalen zeggen veel meer dan woorden”
Waarom steekt de Amerikaanse senator en oud-presidentskandidaat John McCain vaak zijn tong uit na een tv debat? “Hij blokkeert zijn emoties”, verklaart Geert Hommes, specialist op het gebied van onbewuste non-verbale communicatie. “Ditgeeft disbalans in het lichaam. Tijdens het debat heeft hij er nog controle over, maar na afloop verslapt de controle en wil het lichaam de balans herstellen”, aldus Geert Hommes.
Interview in magazine Gelderse klasse”.

*    *    *

UA-4100807-1