Boekwinkel

Succesvol communiceren


Succesvol communiceren tussen mensen begin met begrijpen wie de ander is. Zie het zo: als een Engelsman en een Chinees elk vanuit hun eigen achtergrond en cultuur met elkaar spreken, zal het gesprek moeizaam verlopen. Hetzelfde geldt als iemand die hoofdzakelijk ‘vanuit zijn hoofd’ communiceert praat met iemand die ‘vanuit zijn hart’ communiceert.

In het (e-)boek ‘Toegepaste non-verbale communicatie’ leer je om te zien wat de communicatiestijl van een persoon is, nog voor die persoon heeft gesproken. Als je dat weet, kun je het gesprek veel effectiever voeren: je weet wat de ander drijft, waarom hij bepaalde dingen zegt en wat hij wil horen.

Kennis van non-verbale communicatie is het middel om dit inzicht te krijgen. Omdat non-verbale communicatie (die altijd onbewust is) niet te voorkomen en te beheersen is, laat de communicatiestijl in de loop van de tijd zijn sporen na in het gezicht. Die sporen hebben de vorm van lijnen en bulten, het gevolg van meer of juist minder aanspannen van bepaalde aangezichtsspieren.

Er zijn 3 hoofdstijlen in non-verbale communicatie. Deze 3 stijlen worden uitvoerig beschreven aan de hand van signalen, uiterlijke kenmerken en meer algemene vormen van gedrag. Daarnaast worden veel foto’s getoond. Portretten van bekende personen en beschrijving van hun gedrag maken de uitleg boeiend, concreet en herkenbaar. Het boek gaat uitgebreid in op de wijze waarop in communicatieve situaties kan worden omgegaan met ieder van de 3 stijlen.

 

Voor wie is het (e-)boek “Toegepaste non-verbale communicatie” bedoeld?

Dit (e-)boek is geschreven voor iedereen die veel moet communiceren en dat graag succesvoller willen doen.

Als je jezelf herkent in twee of meer van onderstaande punten, dan behoor je tot de doelgroep:

– Je geeft leiding aan een team of groep mensen;

– Je bent goed in je vak en je wilt steeds beter worden;

– Je vindt je huidige aanpak soms niet effectief;

– Je vindt het lastig in te schatten of mensen zeggen wat ze echt bedoelen;

– Je wilt graag je leiderschapsvaardigheden in veranderingsprocessen verder ontwikkelen;

– Je hebt genoeg van de uitspraak dat je voor verkoop ‘geboren moet zijn’;

– Je verlangt naar het uitbreiden van je vaardigheden om je impact te vergroten;

– Je hebt een hekel aan lange verhalen en wilt graag een concrete, praktische aanpak.

 

Waarom zou je dit management(e-)boek kopen en of lezen?

Waarden, overtuigingen en gevoelens sturen automatisch ons gedrag. Door hierop in te spelen, ontstaat daadwerkelijke verandering van willen, denken en doen. Dit kun jij ook leren! Wanneer je dit onder de knie hebt, ben je succesvoller en bespaar je enorm veel energie. Bedenk eens wat het zou opleveren als je individuele medewerkers beter begrijpt en beter kunt motiveren. Wanneer je ze beter aanvoelt en begrijpt, communiceer je effectiever en volgen sneller betere resultaten.

 

Werkwijze van dit managementboek

In dit (e-)boek leer je hoe de non-verbale communicatiestijl van een persoon zich ontwikkelt en hoe je die stijl kunt herkennen.

 

Het (e-) boek bestaat uit twee delen.

Deel 1 beschrijft de theorie en de drie stijlen. In dit deel wordt ingegaan op stijlontwikkeling en de verklaring daarvoor. Vervolgens worden de drie hoofdstijlen van non-verbale communicatie behandeld.

Deel 2 biedt oefeningen om jezelf te trainen in het waarnemen van non-verbale communicatie(stijlen). Deze hoofdstukken van het boek bieden praktische oefeningen om signalen, uiterlijke kenmerken en gedrag te herkennen en te duiden. Het afsluitende hoofdstuk biedt een zelftest om de eigen communicatiestijl vast te stellen. Tenslotte vindt de lezer een kaart in creditkaartformaat voor in de portemonnee, als handige referentie bij het toepassen van de drie communicatie stijlen in dagelijkse situaties.

 

Kenmerkend aan dit (e-) boek

▪   Praktisch, gemakkelijk te lezen;

▪   Snel toepasbaar;

▪   Praktisch: veel oefeningen

Geschreven door Geert Hommes

Dit (e-)boek is geschreven door Geert Hommes MBA BSc. Hij heeft jarenlange managementervaring in binnen en buitenland. Gedreven door nieuwsgierigheid volgde hij in de VS een 3-jarige opleiding op het vlak van non-verbale communicatie en ontwikkelde op grond van het geleerde zijn eigen praktisch methode – die goed werkt en snel te leren is. In de afgelopen 15 jaar heeft hij een schat van ervaring opgedaan in zijn vakgebied – ervaringen die zijn verwerkt in dit praktijkboek.

Gratis aanvragen 

Om het e-boek gratis te ontvangen, laat je hieronder je naam en email achter. Het e-boek is in pdf-formaat, te lezen met bijvoorbeeld Adobe reader

 

bestel gratis e-bookboek bestellen 14,95

UA-4100807-1