het ABC van mensen

Het ABC van mensen

 

Succesvol communiceren tussen mensen begint met begrijpen wat de ander precies bedoeld. Zie het zo: als een Engelsman en een Chinees elk vanuit hun eigen achtergrond en cultuur met elkaar spreken, zal het gesprek moeizaam verlopen. Hetzelfde geldt als iemand die hoofdzakelijk ‘vanuit zijn hoofd’ communiceert praat met iemand die ‘vanuit zijn hart’ communiceert.

In het onze trainingen leer je om te zien wat de communicatiestijl van een persoon is, nog vóór die de persoon heeft gesproken. Als je dat weet, kun je het gesprek veel effectiever voeren: je weet wat de ander drijft, waarom hij bepaalde dingen zegt en wat hij wil horen.

Kennis van non-verbale communicatie is een middel om het inzicht te krijgen. Omdat non-verbale communicatie (die altijd onbewust is) niet te voorkomen en te beheersen is, laat de communicatiestijl in de loop van de tijd zijn sporen na in het gezicht. Die sporen hebben de vorm van lijnen en bulten als gevolg van méér of juist minder aanspannen van bepaalde aangezichtsspieren.

Er zijn 3 hoofdstijlen; A actie, B bijhoren en C controle, in non-verbale communicatie. Deze ABC stijlen worden uitvoerig aan de hand van signalen, uiterlijke kenmerken en meer algemene vormen van gedrag. Daarnaast worden veel foto’s getoond. Portretten van bekende personen en beschrijving van hun gedrag maken de uitleg boeiend, concreet en herkenbaar. Het boek gaat uitgebreid in op de wijze waarop in communicatieve situaties kan worden omgegaan met ieder van de ABC stijlen.
Het herkennen van de ABC stijlen begint bij de lijnen in uw gezicht deze ontstaan door dat u bepaalde spierbewegingen veelvuldig maakt hierdoor traint uw spieren. Door dat de spieren getraind worden ontstaan bulten en lijnen in uw gezicht die verraden welke spier u heeft getraind, voor een goede waarnemer vertelt dit alles over wie u bent.


lijnen

Zie deze foto deze mevrouw heeft haar wenkbrauwen zo vaak opgetrokken dat betreffende spieren sterk getraind zijn en de wenkbrauwen niet meer omlaag komen en er lijnen zijn ontstaan boven de wenkbrauwen. Dit is een indicatie dat deze mevrouw sterk van uit haar hoofd(rationeel) functioneer.

UA-4100807-1