Geert Hommes

Geert HommesIn 1985 is Geert Hommes afgestudeerd aan de HTS Enschede, faculteit Computertechniek. Direct na het afstuderen begon hij te werken voor Hewlett-Packard Nederland, waar hij meerdere functies heeft bekleed. In 1991 behaalde Geert zijn MBA bij NIMBAS Bradford in Engeland. Na een lang dienstverband bij Hewlett-Packard, is hij in dienst getreden bij Randstad Holding met als werkgebied het detacheren van professionals op universitair niveau. Van 1997 tot 2001leidde hij grote projecten in Duitsland en Frankrijk en was medegrondlegger van YACHT UK.

Na 2001 heeft Geert gewerkt als interim manager bij verschillende soorten bedrijven, van radar systemen tot Hogescholen. In 2006 nam hij de stap om zijn kennis van en belangstelling voor non-verbale communicatie om te zetten in een eigen onderneming: TOM Institute. De focus van TOM Institute is het leren begrijpen en toepassen van non-verbale communicatie voor professionals.

Vanaf 1998 heeft Geert intensieve studies gevolgd op het gebied van de non-verbale communicatie. Hij heeft in die periode onder andere een driejarige opleiding gevolgd bij Prof Dr. B.A. Goodfield in de V.S. Goodfield,  is één van de grote Amerikaanse pioniers op dit gebied. In de jaren 1999 – 2002 was hij de rechterhand van Goodfield tijdens Europese business reizen.

Geert Hommes, heeft inmiddels 15 jaar ervaring met non-verbale communicatie. Hij is actief in zowel Nederland als in het buitenland; zo heeft Geert onze trainingen gegeven bij o.a. Clingendael, College of Europe (Brugge), DIVITEL, Ericsson Europa, KPN, Hogescholen, zakelijke sociëteiten, Politiedienst Recherche, Politie academie, KIVI-NIRIA, Ericsson Europa,  UNESCO, KMAR, Royal Militaire Academy Sandhurst enz. Alle onze workshops worden steeds voor de doelgroep op maat gemaakt. In 2010 werden 500 Poolse diplomaten en top-ambtenaren getraind ter voorbereiding op het Poolse voorzitterschap van de EU in juli 2011.

Diverse artikelen over Geert Hommes zijn van zij  hand verschenen in verschillende dagbladen en tijdschriften gepubliceerd, zoals o.a. in AD, Telegraaf, OR informatie enz. Ook is hij meerdere  malen op de radio te horen geweest, zoals recentelijk bij BNR nieuwsradio en Radio Gelderland.

 

“Ik heb vorig jaar een seminar van Geert mogen bijwonen. Geert zorgt voor veel herkenbaarheid, maakt het begrijpelijk en tegelijk grappig! Veel "oh ja" en "oh nee" momenten. Het boek van Geert geeft een goede aanvulling op zijn seminar. We hebben allemaal contacten met mensen en als je die een beetje meer begrijpt (en zij jou) maakt dat het contact een stuk aangenamer. Ik kan een training of seminar van Geert van harte aanbevelen!” 

Anasja Juinen, Manager regio Amsterdam, Exact Personeelsintermed

UA-4100807-1